Martine de Bas

131206 bewerking Martine

Martine de Bas

Ooit gestart bij de politie, daarna doorgegroeid binnen de lokale overheid als deskundige en leidinggevende op het brede terrein van veiligheid. Ik ben iemand die weet hoe het is om met ‘de poten in de klei’ te staan, maar ook vanuit mijn bestuurskundige achtergrond, goed overweg kan met politiek-bestuurlijke kwesties. Ik heb in 2013 de keuze gemaakt om te starten met De Nafase. De afgelopen jaren is mijn focus vooral gericht geweest op het verbinden van zorg en veiligheid, sturing geven aan veiligheidsprocessen en de doorontwikkeling van de nafase – de periode na een grote crisis of incident. Ik adviseer bestuurders en coach professionals om het beste uit zichzelf te halen en bij te dragen aan ‘de bedoeling’. Uiteraard zorg ik er ook voor dat ik mijzelf blijf ontwikkelen op mijn vakgebied en als mens.

Mensen met wie ik werk, typeren mij als iemand die oog heeft voor wat de ander beweegt en nodig heeft. Doelgericht verbinden en netwerken, vind ik belangrijk. Ik heb mijn hart verpand aan het lokaal bestuur en organisaties die dicht bij mensen staan. Mede daarom ben ik ook bestuursvoorzitter van stichting Mentorschap Rotterdam e.o. een stichting die voorziet in mentoren die mensen bijstaan omdat zij tijdelijk of permanent niet meer in staat zijn keuzes te maken op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast ben ik ook actief in de (lokale) politiek. In mijn vrije tijd doe ik (promotie)onderzoek naar de bestuurlijke componenten van de nafase van rampen en crises in Nederland.

Bent u op zoek naar iemand die uw organisatie kan ondersteunen met kennis of leidinggevende ervaring? Neemt u dan gerust contact met mij op via 06-57536747 of mail: martine@denafase.nl.

Zie voor meer informatie over mijn kennis en ervaring mijn pagina op LinkedIn.